Deprecated: Required parameter $templatetoaster_magmenu follows optional parameter $templatetoaster_cssprefix in /customers/3/9/4/sibbe-ijzeren.nl/httpd.www/wp-content/themes/sibbeijzeren/functions.php on line 1182 Deprecated: Required parameter $templatetoaster_menuh follows optional parameter $templatetoaster_cssprefix in /customers/3/9/4/sibbe-ijzeren.nl/httpd.www/wp-content/themes/sibbeijzeren/functions.php on line 1182 Deprecated: Required parameter $templatetoaster_vmenuh follows optional parameter $templatetoaster_cssprefix in /customers/3/9/4/sibbe-ijzeren.nl/httpd.www/wp-content/themes/sibbeijzeren/functions.php on line 1182 Deprecated: Required parameter $templatetoaster_ocmenu follows optional parameter $templatetoaster_cssprefix in /customers/3/9/4/sibbe-ijzeren.nl/httpd.www/wp-content/themes/sibbeijzeren/functions.php on line 1182 Nieuwsbrief 12 2020 – Kiek wat veer hobbe
Back to Top

Nieuwsbrief 12 2020

Communicatie

Voor informatie over de talrijke verenigingen en instellingen binnen ons dorpkunnen jullie terecht op onze website www.sibbe-ijzeren.nl

Op deze website hebben wij ook ons privacy-beleid geplaatst; iedereen die onze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen kan dit melden via
info@sibbe-ijzeren.nl

Indien er in jullie omgeving mensen zijn die nog geen mailadres hebben verstrekt en alsnog nieuwsbrieven wensen te ontvangen kan dit ook gemeld worden via
info@sibbe-ijzeren.nl

Parochie

Mededeling kerkbestuur

 

In de afgelopen maand hebben we kennis kunnen maken met de nieuwe pastoor, pastoor Dieteren. Door de corona maatregelen moest dat beperkt plaatsvinden.

 

Per 1 november is hij door het bisdom benoemd tot pastoor van onze parochie en tevens tot pastoor en moderator van de parochies in Valkenburg, Oud Valkenburg en Schin op Geul.

 

Op 1 november heeft hij voor het eerst een mis in de kerk van Sibbe opgedragen. Wim Heuts, als voorzitter van de samenwerkende verenigingen heeft hem bij de aanvang van de mis namens alle parochianen met een welkomstwoord toegesproken en alvast een en ander over Sibbe-IJzeren toegelicht. Door het kerkbestuur is hem aan het eind van de mis symbolisch de sleutel van de kerk overhandigd.

In deze mis hebben we kennisgemaakt met een duidelijk sprekende pastoor met een goede zangstem en die zich met een aansprekende preek tot de mensen richtte.

 

Op zondag 22 november is hij geïnstalleerd in de kerk van Schin op Geul als pastoor van de gezamenlijke parochies. Deze installatieplechtigheid kan nog worden gevolgd via de website www.kerkschinopgeul.nl en op de link klikken https://twitch.tv/sxcsolutions

 

Een gezamenlijke pastoor houdt voor Sibbe IJzeren in dat er meer samenwerking zal plaatsvinden met de genoemde parochies en zal op termijn tot een federatie leiden. Er is een begin gemaakt met het onderling afstemmen van de weekendvieringen, waardoor het voor de pastoor werkzaam wordt en de mensen een ruime keuze hebben een viering bij te wonen. Dit is uitgekomen op:

zaterdag 19:00 uur Oud Valkenburg,

zondag 9:30 uur Sibbe,

zondag 11:00 Schin op Geul (alle 3 door pastoor Dieteren) en

zondag 11:00 Valkenburg centrum (Pastoor Jansen).

 

Op en rond feestdagen kunnen afwijkende en extra tijden zijn. Van belang op korte termijn is het aanstaande kerstfeest. De tijden voor de diensten in Sibbe-IJzeren staan opgenomen bij de rubriek “vieringen en intenties”. Bij het verschijnen van dit parochie-contact is het nog niet geheel duidelijk welke corona richtlijnen zullen gelden voor de kerstvieringen. Om zoveel mogelijk mensen in de gelegenheid te stellen een kerstviering bij te wonen, informeren we u ook over de tijdstippen dat de vieringen tijdens de kerstdagen in de aangesloten parochies zijn.

 

 

Kerstavond

1ste kerstdag

2de kerstdag

Zondag 27-12

Valkenburg Centrum

 

11:00 uur

11:00 uur

11:00 uur

Oud Valkenburg

20:00 uur

 

11:00 uur

 

Schin Op Geul

18:00 uur en 21:30 uur

11:00 uur

11:00 uur

11:00 uur

Sibbe-IJzeren

23:00 uur

9:30 uur

9:30 uur

9:30 uur

 

Ook willen wij u erop attenderen dat dit jaar op zowel 1ste als 2de kerstdag de kerk van 14:00 ‑ 16:00 uur wordt opengesteld voor bezoek en overpeinzing in onze kerk of voor bezichtiging van de kerststal.

 

Rest ons u allen mede namens onze vrijwilligers een zalig kerstfeest te wensen en een gelukkig en vooral een gezond nieuwjaar.

 

Het kerkbestuur