Deprecated: Required parameter $templatetoaster_magmenu follows optional parameter $templatetoaster_cssprefix in /customers/3/9/4/sibbe-ijzeren.nl/httpd.www/wp-content/themes/sibbeijzeren/functions.php on line 1182 Deprecated: Required parameter $templatetoaster_menuh follows optional parameter $templatetoaster_cssprefix in /customers/3/9/4/sibbe-ijzeren.nl/httpd.www/wp-content/themes/sibbeijzeren/functions.php on line 1182 Deprecated: Required parameter $templatetoaster_vmenuh follows optional parameter $templatetoaster_cssprefix in /customers/3/9/4/sibbe-ijzeren.nl/httpd.www/wp-content/themes/sibbeijzeren/functions.php on line 1182 Deprecated: Required parameter $templatetoaster_ocmenu follows optional parameter $templatetoaster_cssprefix in /customers/3/9/4/sibbe-ijzeren.nl/httpd.www/wp-content/themes/sibbeijzeren/functions.php on line 1182 Nieuwsbrief 04 2019 – Kiek wat veer hobbe
Back to Top

Nieuwsbrief 04 2019

Communicatie

Voor informatie over de talrijke verenigingen en instellingen binnen ons dorpkunnen jullie terecht op onze website www.sibbe-ijzeren.nl

Op deze website hebben wij ook ons privacy-beleid geplaatst; iedereen die onze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen kan dit melden via
info@sibbe-ijzeren.nl

Indien er in jullie omgeving mensen zijn die nog geen mailadres hebben verstrekt en alsnog nieuwsbrieven wensen te ontvangen kan dit ook gemeld worden via
info@sibbe-ijzeren.nl

Activiteiten Stichting Samenwerkende Verenigingen Sibbe-IJzeren (SSVSIJ)

Onlangs is gebleken dat bij enkele inwoners nog onduidelijkheden bestaan met betrekking tot de activiteiten en verantwoording van de stichting SSVSIJ .

Voor detailinformatie over het doel etc. van de Stichting verwijzen wij geïnteresseerden graag naar onze website www.sibbe-ijzeren.nl  en de brochure die huis aan huis verspreid is.

 

Het belangrijkste doel is het bevorderen en versterken van het verenigingsleven in Sibbe-IJzeren.

Leden van de Stichting zijn afgevaardigden van verenigingen, instellingen en groepen die actief zijn binnen de gemeenschap Sibbe-IJzeren.

 

Voor de organisatie van de Dorpsdagen 2013, 2016 en 2019 hebben wij van zowel de Rabobank als de Gemeente Valkenburg a/d Geul een financiële bijdrage ontvangen onder de voorwaarde dat deze bijdragen ten goede dienen te komen aan de Verenigingen van ons dorp.

Tot op heden zijn wij erin geslaagd om deze doelstelling te realiseren; wij hebben aan alle verenigingen e.d. een donatie kunnen geven.

Wij zijn verantwoording verschuldigd aan de leden van de Stichting en aan onze sponsoren

waar het betreft het nakomen van de voorwaarden van hun bijdragen.

Voor nadere inlichtingen zijn wij bereikbaar via info@sibbe-ijzeren.nl

Evenementen

 

 

“Kiek wat veer weite” 11 mei 2019!!

Dorpsquiz 2019 Sibbe-IJzeren,  hier gaat het allemaal om!

De Dorpsquiz Sibbe-IJzeren wordt  in navolging van 2 geslaagde dorpsdagen “Kiek wat veer kinne” in 2013 en “Kiek wat veer höbbe” in 2016, georganiseerd door de Stichting Samenwerkende Verenigingen Sibbe-IJzeren onder het motto; “ Kiek wat veer weite”.

Aan deze Dorpsquiz kunnen verenigingen, inwoners en oud inwoners van Sibbe -IJzeren deelnemen door zich met teams vooraf in te schrijven.

 

Deze zelf gevormde teams moeten op zaterdagmiddag 11 mei 2019 tussen 14:00 en 18:00 in een race tegen de klok ‘thuis’ (of op een ander locatie bijv. de Blokhut) een honderdtal vragen  beantwoorden. .

De Quizvragen kunnen over van alles gaan en hebben grotendeels betrekking op Sibbe-IJzeren over onderwerpen als o.a. historie, politiek, kunst en cultuur en sport. 

Bij het beantwoorden van de vragen mogen alle hulpmiddelen worden ingezet zoals: internet, facebook, boeken, kranten, opa’s en oma’s, etc.

Er zijn ook een aantal buitenopdrachten die verspreid over Sibbe en IJzeren uitgevoerd dienen te worden. Tevens moeten er vanaf ca.  18:00 uur in de Blokhut een 2- tal mysterie opdrachten worden uitgevoerd.

Het Quizboek moet op 11 mei 2019 vanaf  13:30 uur door de teams worden opgehaald in de Blokhut waarbij de deelnemers een kop koffie en stuk vlaai krijgen aangeboden door de organisatie.

 

TEAMS
Het allerbelangrijkste doel is om samen een hele gezellige uitdagende Quizdag te hebben!

Teams kunnen worden samengesteld vanuit verenigingen, straten, buurten en families.

Per team mogen max. 10 personen deelnemen waarvan minimaal 5 personen (18+) in Sibbe of IJzeren woonachtig óf geboortig moeten zijn. Met deze laatste doelgroep willen we als het ware ook een reünie van oude families van Sibbe-IJzeren tot stand brengen.

Tevens kunnen er door bijv. verenigingen of straten-buurten meerdere teams worden ingeschreven.

Stel dus een gevarieerd team samen, bedenk een leuke teamnaam en maak één persoon captain van het team, dit is dan onze contactpersoon. 

Je kunt het team inschrijven t/m 10 mei 2019 via de website sibbe-ijzeren.nl of via de inschrijfformulieren die tijdig voor 10 mei 2019 huis aan huis verspreid zullen worden.

Lees het reglement en overige informatie op de site voor verdere details.

WAT HEB JE NODIG
Zorg dat je op deze dag de beschikking hebt over minimaal een fiets, minimaal 1 computer of tablet met goede internetverbinding en een telefoon waarop de teamcaptain te bereiken is. Zonder deze middelen is deelname aan de dorpsquiz vrijwel onmogelijk.  De organisatie kan tijdens deze dag langskomen en foto- en/of filmopnames maken tenzij je hebt aangegeven daar geen prijs op te stellen.

 

PRIJZEN
Mede dankzij  de sponsoring van de Rabobank kan de organisatie o.a.  3 mooie geldprijzen ter beschikking stellen. Het betreft de 1e prijs van €750,-, de 2e prijs van €500,- en de 3e prijs van €250,-.

De uitslag van de Dorpsquiz zal zaterdagavond 11 mei 2019 rond de klok van 21:00 uur worden bekend gemaakt in de Blokhut. Daarna zal met een gezellige feestavond deze dag worden afgesloten.

 

TIP
Ieder team krijgt de mogelijkheid om een joker in te zetten waarmee je extra punten kunt verdienen. Deze joker kan bij elke willekeurige opdracht of vragen categorie worden ingezet.

INSCHIJVEN

Via onderstaande link kan je team zich aanmelden.

Inschrijfformulier

REGLEMENT

Bekijk het reglement voordat je je team inschrijft via onderstaande link:

Reglement

NOG VRAGEN?

Voor verdere vragen over teams, inschrijven, voorwaarden of status van aanmelding etc., kun je altijd contact opnemen met de organisatie door een mail te sturen naar info@sibbe-ijzeren.nl.

Data om te reserveren

11-05-2019 Dorpsquiz “Kiek wat veer weite”

19-05-2019 Vormsel door Everard de Jong om 11:00 uur in de Kerk

28-06-2019 Beach voetbaltoernooi SV Sibbe

06-07-2019 Zomerconcert Harmonie St. Rosa in het Suuberhuuske

21-07-2019 St Rosamarkt TTV Sibbe MC

24-08-2019 St. Rosa-den planting en St. Rosa-kermis

06-10-2019 Mergelwandeling Harmonie St. Rosa

20-10-2019 Matineeconcert Zangvereniging Eendracht

26-10-2019 Wandeltocht Jeugdwerk Sibbe-IJzeren

10-11-2019 Opening Carnavalsseizoen CV de Böschule  en 6×11 jubileumjaar JCV de Böschuulkes

23-11-2019 Intocht Sinterklaas door Jeugdwerk Sibbe-IJzeren

12-09-2020 Taptoe Harmonie en Tamboers Harmonie St. Rosa ter gelegenheid van 90 jarig jubileum Harmonie St. Rosa en 60 jarig jubileum van Tamboerskorps Harmonie St. Rosa