Back to Top

Nieuwsbrief 03 2020

Communicatie

Voor informatie over de talrijke verenigingen en instellingen binnen ons dorpkunnen jullie terecht op onze website www.sibbe-ijzeren.nl

Op deze website hebben wij ook ons privacy-beleid geplaatst; iedereen die onze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen kan dit melden via
info@sibbe-ijzeren.nl

Indien er in jullie omgeving mensen zijn die nog geen mailadres hebben verstrekt en alsnog nieuwsbrieven wensen te ontvangen kan dit ook gemeld worden via
info@sibbe-ijzeren.nl

Stichting Samenwerkende Verenigingen Sibbe-IJzeren

In navolging van Stichting de Blokhut en het processiecomité, heeft Stichting Samenwerkende Verenigingen Sibbe-IJzeren aan het “huiskamerproject” van Sibbe-IJzeren een donatie gedaan welke voortkomt uit de opbrengst van de Dorpsdagen en sponsoring van de Rabobank 2016-2019.

Aangezien het “huiskamerproject” maar minimaal wordt gesubsidieerd en de inkomsten beperkt zijn, is het organiseren van (extra) activiteiten voor deze doelgroep beperkt. Dit is dan ook de aanleiding geweest om een bedrag van €750,- aan het “huiskamerproject” Sibbe-IJzeren te doneren!

De waarde-cheque is tijdens de carnavalsmiddag van het “huiskamerproject” namens Stichting Samenwerkende Verenigingen Sibbe-IJzeren overhandigd door prins Robert 1e en prinses Chantal van CV de Böschule en prins Roel 2e en prinses Kyenna van JCV de Böschuulkes

SV Sibbe

Het voorjaars seizoen voor senioren en voor de jeugd van SJO Krijtland is weer van start gegaan. Hier is het wedstrijdschema voor de maand maart 2020 op de voetbalvelden van SV Sibbe:

Zondag 1 Maart

10:00: Sibbe 2 – Heer 5

12:00: Sibbe 1 – Scharn 4

Zaterdag 14 maart

09:00: SJO Krijtland JO8-3 – ST Voerendaal/RKSVB JO8-2

10:15: SJO Krijtland JO9-2 – Scharn JO9-3

11:30: SJO Krijtland JO13-2 – FC Geleen Zuid JO13-3

Zondag 15 Maart

10:00: Sibbe 2 – Sportclub Jekerdal 4

12:00: Sibbe 1 – SNC ’14 2

Zaterdag 21 maart

10:00: SJO Krijtland JO9-3-Sporting Heerlen JO9-2

Zaterdag 28 maart

09:00: SJO Krijtland JO7-3/JO7-4 – Walram JO7-1G/JO7-2G

09:00: SJO Krijtland JO8-3 – KVC Oranje JO8-1

10:15: SJO Krijtland JO12-1 – Sporting Heerlen JO12-2

10:15: SJO Krijtland JO9-3 – Heer JO9-3

12:00: SJO Krijtland JO15-1 – WDZ JO15-1G

14:00: SJO Krijtland JO17-1 – SJO ESB ’19 JO17-1

Zondag 29 Maart

10:00: Sibbe 2 – Willem 1 4

12:00: Sibbe 1 – Willem 1 3

Bijzondere ledenvergadering 24 Januari 2020

Op 24 januari heeft er een bijzondere ledenvergadering plaatsgevonden. Net zoals vele kleine verenigingen is de toekomst en voorbestaan niet vanzelfsprekend. Leden, vrijwilligers en ouders mochten zich uitspreken over de toekomst van het voetbal in Sibbe. De vergadering werd druk bezocht door leden en ouders van jeugdspelers in Sibbe. Tijdens deze avond bleek dat een grote meerderheid graag door wil gaan met voetballen in Sibbe. Het bestuur is op dit moment bezig om te kijken hoe dit het beste ingevuld kan worden. Wij houden u op de hoogte.

Inbraak kantine SV Sibbe

In de nacht van 30 januari hebben dieven ingebroken in de kantine van SV Sibbe en hebben de kluis geforceerd en een geldbedrag gestolen. Politie heeft proces verbaal opgemaakt. De aangerichte schade was aanzienlijk. De daders zijn nog niet gevonden.

SV Sibbe complex open elke woensdag middag?

We zijn op dit moment aan het kijken of we op woensdag middag het voetbalcomplex openstellen voor de schoolgaande jeugd van Sibbe, zodat zij op hun vrije woensdagmiddag een balletje kunnen trappen op de voetbalvelden van Sibbe. Het maakt niets uit of je wel of niet of voetbal zit. Iedereen is welkom. Ouders krijgen binnenkort via school en via SV sibbe hier meer informatie over.

Beachtoernooi SV Sibbe – Vrijdagavond 3 juli en zaterdag 4 juli 2020

Zet alvast een kruisje in de agenda: Op vrijdagavond 3 juli is er het jaarlijks beachvoetbal volley event voor de bewoners en verenigingen van Sibbe. Op zaterdag 4 juli is er voor de jeugd de hele dag een beachvoetbal toernooi. 

 

Vrijwilligers gezocht voor SV Sibbe

Vrijwilligers zijn de lijm van de samenleving. Zonder vrijwilligers hebben veel verenigingen en clubs geen bestaansrecht. SV Sibbe heeft het geluk dat het kan rekenen op mensen die de club waar dan ook willen helpen. Een paar posten krijgen we echter maar moeilijk ingevuld…

Kantine-dienst – De vrijdagavond kantinedienst is er zo eentje. Gezelligheid gegarandeerd. Dat staat vast. Wil jij op vrijdagavond die gastheer/gastvrouw wel zijn in de kantine van Sibbe, dan neemt contact op met Huub Dingena of Ivo Heuts.

Scheidsrechter of materiaalbeheer jeugdwedstrijden – Wil je de jeugd een handje helpen? We hebben grote moeite met het vinden van scheidsrechters voor de thuiswedstrijden van de jeugd in Sibbe. Ben jij diegeen die dit wel al eens gedaan heeft en het leuk lijkt om op zaterdagochtend of zaterdagmiddag wedstrijden te fluiten, meld je dan aan bij jc@svsibbe.nl.

 

CV de Böschule en JCV de Böschuulkes

CV de Böschule en met name de jubilerende JCV de Böchuulkes kijken terug op een fantastisch jubileumjaar en een super geslaagde en gezellige  Vastelaovend 2020.

Prins Robert 1e en prinses Chantal, jeugdprins Roel 2e en jeugdprinses Kyenna, het bestuur en leden van de raad van 11, danken dan ook alle Vastelaovesvierders van Suub en Iezere, sponsoren en vrijwilligers voor hun bijdrage!!

 

Evenementen

 

Kienen Zangvereniging Eendracht

 

Harmonie St. Rosa

Open Podium Harmonie Concordia en Harmonie Sint Rosa op 15 maart

Op zondag 15 maart staat voor Harmonie Concordia Margraten en voor Harmonie St Rosa Sibbe/IJzeren het jaarlijkse Open Podium op het programma! Alle leerlingen van beide verenigingen krijgen de kans om te laten horen wat ze in huis hebben. Samen met hun docenten hebben zij muziekstukken voorbereid die ze alleen, in groepjes of onder pianobegeleiding spelen.

Het open podium is niet alleen voor leerlingen. Alle leden kunnen deze kans pakken om een optreden te geven als solist of als ensemble. Een vakkundige jury beslist aan het einde van de middag wie met een wisselbeker naar huis mag gaan.

Het jeugdorkest The Next Generation en de drumband van Harmonie Concordia geven beiden een mini-concert.

De middag begint om 11:00 uur in Oos Heim.

Alle ouders, opa’s, oma’s, broertjes en zusjes, maar ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om te komen genieten van deze muzikale middag.

Data om te reserveren

15-03-2020 Open podium Harmonie Concordia en Harmonie Sint Rosa

21-03-2020 Kienavond zangvereniging Eendracht in café aan de Kirk