Deprecated: Required parameter $templatetoaster_magmenu follows optional parameter $templatetoaster_cssprefix in /customers/3/9/4/sibbe-ijzeren.nl/httpd.www/wp-content/themes/sibbeijzeren/functions.php on line 1182 Deprecated: Required parameter $templatetoaster_menuh follows optional parameter $templatetoaster_cssprefix in /customers/3/9/4/sibbe-ijzeren.nl/httpd.www/wp-content/themes/sibbeijzeren/functions.php on line 1182 Deprecated: Required parameter $templatetoaster_vmenuh follows optional parameter $templatetoaster_cssprefix in /customers/3/9/4/sibbe-ijzeren.nl/httpd.www/wp-content/themes/sibbeijzeren/functions.php on line 1182 Deprecated: Required parameter $templatetoaster_ocmenu follows optional parameter $templatetoaster_cssprefix in /customers/3/9/4/sibbe-ijzeren.nl/httpd.www/wp-content/themes/sibbeijzeren/functions.php on line 1182 CV de Böschule en JCV de Böschuulkes – Kiek wat veer hobbe
Back to Top

Wie zijn wij?

Carnavalsvereniging de Böschule is opgericht in 1950. Eigenlijk was het de bedoeling om met de opbrengst van een sjlager, geld in te verzamelen voor een nieuw orgel in de kerk. Maar het eerste jaar was zo’n succes dat de carnavalisten besloten om door te gaan. In 1954 werd onder de vleugels van CV de Böschule, Jeugdcarnavalsvereniging de Böschuulkes opgericht. Nog steeds zijn CV de Böschule en JCV de Böschuulkes ondergebracht in één vereniging.

Wat doen wij?

Het carnavalsseizoen van de Böschule en Böschuulkes wordt traditioneel ieder jaar rond de 11e van de 11e geopend met een ballonnenwedstrijd voor de kinderen. Tevens wordt op deze dag de nieuwe carnavalssjlager gepresenteerd in Café a/d Kirk. In het eerste weekend van januari, wordt een 3-daags carnavalsfeest georganiseerd in gemeenschapshuis De Blokhut.

 

Tijdens de Gala-zitting op vrijdag en de Jeugdzitting op zondag, worden de nieuwe Heersers over het Böschuleriek geproclameerd. De Gala-zitting wordt ingevuld met artiesten uit de regio en van eigen bodem waaronder de “oud Prinsen” van Suub en Iezere, die ieder jaar een ludiek optreden verzorgen. Het programma van de jeugdzitting wordt reeds vele jaren helemaal ingevuld met de kinderen van de Basisschool H. Hart. In de aanloop naar en met de carnaval zijn in Sibbe-IJzeren een groot aantal carnavalistische activiteiten.

 

Deze vinden overigens plaats in Café a/d Kirk en worden georganiseerd i.s.m. diverse partijen: Proemebal (dameszitting), Buulebal (herenzitting), Auw Wieverbal, “Night of te Prins” (springavond voor de jeugd), kinderoptocht, springmiddag, carnavalsmis, optochten in Sibbe-IJzeren en Valkenburg, Boetegewone Binne Lempkesoptocht in ut Duuster, Playbackshow-springmiddag. Bestuur, Prinsen en Raad van Elf van CV de Böschule en JCV de Böschuulkes hopen u bij deze activiteiten te mogen ontmoeten.

Inlichtingen

Facebookpagina CV DE BÖSCHULE

Website: www.cvdeboschule.nl

Mail CV de Böschule:      secretaris@cvdeboschule.nl

Mail JCV de Böschuulkes:

bart@cvdeboschule.nl