Back to Top

Wie zijn wij?

Harmonie St. Rosa is als vereniging opgericht in 1930 en bestaat uit 2 onderdelen, de tamboers en het harmonieorkest. Daarnaast maken wij deel uit van Opleidingsorkest “ The Next Generation”. De drumband van Harmonie St. Rosa werd opgericht in 1960 en heeft zowel provinciaal als landelijk furore gemaakt met hun bijzondere Basler trommeltechniek. Het tamboerkorps staat reeds meer dan 40 jaar onder leiding van instructeur Theo Lodewick en tamboer-maitre Hub Damoiseaux. Ondanks haar kleine bezetting zorgt de Harmonie ervoor om ieder jaar aanwezig te zijn bij alle belangrijke activiteiten binnen de gemeenschap Sibbe-IJzeren. Daarnaast is de vereniging in staat om, door samenwerking van het harmonieorkest met andere verenigingen, regelmatig interessante grote concerten te organiseren. Sinds 2014 staat het harmonie-orkest onder leiding van Hub van Wissen en wordt er intensief samengewerkt met Harmonie Concordia Margraten.

Wat doen wij?

Harmonie St. Rosa luistert met haar muziek activiteiten op in de gemeenschap Sibbe-IJzeren; denk hierbij aan opening Carnavalsseizoen, de St. Rosa Kermis, indercommunie, de Processie, maar ook het kerstconcert van Zangvereniging Eendracht en de Kerstmis. Door onze eerder genoemde kleine bezetting wordt er intensief samengewerkt met andere verenigingen. De Harmonie heeft 2 repetitiemomenten, op zaterdag van 18.00u tot 20.00u repeteren de tamboers in “de Blokhut”, op maandagavond repeteert het harmonie-orkest van 19.45u tot 22.00u in “de Blokhut”. De tamboers spelen met name marsmuziek en stukken passend bij hun slagwerktechniek, het Basler trommelen. Het harmonieorkest speelt een breed repertoire varierend van marsen, klassieke werken tot hedendaagse popmuziek en filmmuziek. Voor de toekomst van onze vereniging is jeugdige aanwas een absolute vereiste. Om de jeugd enthousiast te krijgen over het mooie van “samen muziek maken” verzorgen wij, samen met basisschool H. Hart een muziekproject op school met muziekleerkrachten en door de harmonie verstrekte instrumenten. Daaropvolgend faciliteren wij het volgen van muziekopleidingen.
Tijdens het volgen van de opleidingen kunnen de jongens en meisjes al vrij snel deel uit gaan maken van het Opleidingsorkest The Next Generation onder leiding van Hub van Wissen, waar zij met leeftijdsgenoten samen muziek maken die past bij hun interesses. Wilt u kennismaken met onze vereniging? Loop dan gerust eens binnen bij onze repetities in de Blokhut.

Inlichtingen

Website:                www.harmoniestrosa.nl
Facebookpagina:  https://www.facebook.com/harmonie.strosa
Mail:                      info@harmoniesintrosa.nl