Back to Top

Nieuwsbrief 08 2019

Communicatie

Voor informatie over de talrijke verenigingen en instellingen binnen ons dorpkunnen jullie terecht op onze website www.sibbe-ijzeren.nl

Op deze website hebben wij ook ons privacy-beleid geplaatst; iedereen die onze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen kan dit melden via
info@sibbe-ijzeren.nl

Indien er in jullie omgeving mensen zijn die nog geen mailadres hebben verstrekt en alsnog nieuwsbrieven wensen te ontvangen kan dit ook gemeld worden via
info@sibbe-ijzeren.nl

Verenigingen

Harmonie St. Rosa organiseert elke donderdagochtend een rondleiding door de Sibbergroeve vanaf de camping.

Aan deze rondleiding kan en mag iedereen meedoen dus niet alleen campinggasten maar ook inwoners van Sibbe en andere gasten  

 

Zangvereniging Eendracht donateursactie

Beste inwoners van Sibbe-IJzeren
Van 27 aug. t/m 10 september zullen onze leden bij u aankloppen voor de jaarlijkse donateursactie.
Voor uw geheel vrijwillige bijdrage willen wij u bij voorbaat hartelijk danken

Parochie

Bezoek van de nieuwe bisschop Mgr. Smeets aan Sibbe-IJzeren

Op zondag 30 juni heeft bisschop Mgr. Smeets een bezoek gebracht aan ons dorp.

Na de ontvangst aan de Rosakapel in de Lokerstraat, kreeg hij tekst en uitleg over het ontstaan en de waarde die deze kapel heeft voor de parochie.

Aansluitend kreeg hij samen met de bijeengekomen parochianen een korte rondleiding in de ondergrondse kapel en het mergelmuseum in de Sibbergroeve, waarna er onder het genot van een hapje en een drankje in Café a/d Kirk met hem van gedachten te gewisseld kon worden en waar op het verenigingsleven in Sibbe werd ingegaan.

 

Op http://www.bisdom-roermond.nl/werkbezoekendekenaten kunt u het volledige verslag lezen van het werkbezoek van de bisschop aan het dekenaat Gulpen, waarin het volgende vermeld wordt over het bezoek aan Sibbe-IJzeren:

“Het Heuvelland is ook de regio van de mergelgrotten. Een bezoek daaraan mocht dus niet in het programma ontbreken. In Sibbe werd de bisschop verwelkomd in de enige groeve in Limburg waar nog mergel gewonnen wordt. Interessant was dat zich in deze grot ook een ondergrondse kapel bevindt. Ook kreeg de bisschop tekst en uitleg over het winnen van mergel, die onder meer gebruikt wordt voor het restaureren van kerken. Uiteraard liet de bisschop een bewijs van zijn aanwezigheid op de muur achter.”

 

Voor Mgr. Smeets was het een druk, maar vooral indrukwekkend programma. Hij heeft enkele mooie dagen mogen beleven en een kleine impressie van onze omgeving verkregen. Hij is zondagavond vertrokken, vermoeid van alle indrukken, maar vooral “onder de indruk van wat er leeft in onze gemeenschappen”.

Namens hem brengen we zijn dankzegging over aan allen, die dit mede mogelijk hebben gemaakt.

 

Mini-bieb

In de voortuin van de Burgemeester Wijnandsstraat nummer 4 staat sinds een jaar een mini-bieb. Wie zin heeft om te lezen kan hier een boek uitpakken. Je mag dit boek houden, maar je mag het ook weer terug zetten als je het gelezen hebt. Je kunt er ook een boek van jezelf in zetten, zodat anderen daar dan ook nog plezier aan kunnen beleven. Het mini-bieb-kastje is 24 uur per dag open. Je kunt dus ieder moment van de dag even kijken of er iets leuks voor je in staat.

 

Verbouwing pastorie

Het zal u niet zijn ontgaan maar de pastorie heeft in de steigers gestaan. Er wordt hard gewerkt om de pastorie zodanig te verbouwen dat ze verhuurd kan worden. Het mergelwerk is gerepareerd, de kozijnen zijn vervangen en voorzien van isolerend glas. Vloeren en binnenmuren worden momenteel hersteld, waarna er nog geschilderd gaat worden. Diverse zeer enthousiaste vrijwilligers helpen mee zodat de kosten beperkt blijven.

 

Parochiecontact

Het Parochiecontact heeft tot doel de pastorale boodschap uit te dragen en de parochianen te informeren over uiteenlopende activiteiten rond de kerk in het dorp, om zodoende een grotere saamhorigheid te bereiken. We doen een oproep aan iedereen die binnen dit kader activiteiten kent of redactionele stukken heeft, deze vóór de 20ste van de maand door te geven aan Monica Lemmens via mailadres ParochieStRosa@outlook.com, waarna zij zal zorgen dat die in het blad van de volgende maand worden opgenomen.

Evenementen

St. Rosa den planting en St. Rosa-kermis 24-25-26 augustus 2019

Zaterdag 24 Augustus aanstaande is het weer zo ver: de Sint Rosa Denplanting! 

 

De Joonkheid zal wederom een nieuwe den gaan halen in het Vijlenerbos, al vroeg in de ochtend zal deze gekapt worden door de kapploeg waarna hij in het bos gezegend zal worden door pastoor Bronneberg. Vervolgens zal de Joonkheid met man en macht de den het bos uit dragen en huiswaarts brengen.

 

Rond 16:00 zal de Joonkheid met de den aankomen in IJzeren, waarna we onder begeleiding van Drumband Sint Rosa rond 17:00 aankomen in Sibbe.

 

Vanaf 20:00u zal begonnen worden met het planten van de nieuwe den: u bent van harte welkom op het plein bij de blokhut om onder muzikale begeleiding van Coverband Bougie een pilsje te drinken terwijl de nieuwe den wordt opgezet!

 

Zondag 25 augustus is om 11.30 uur een H.Mis in de Kerk die wordt opgeluisterd door Harmonie St. Rosa en Zangvereniging Eendracht.

Na het “fruhschoppen” starten vanaf ca 15.00 uur de kermisactiviteiten in de Sibberkerkstraat met o.a. een Rad van Fortuin, Kegelen, het Europees Kampioenschap Tegeldansen en diverse spelen voor de jeugd. Hierbij zijn mooie prijzen te winnen en het geheel wordt muzikaal begeleid door Travelsound met DJ Frank en Monique Bessems.

 

Maandag 27 augustus is er de traditionele kermis-duivenvlucht en vanaf ca. 18.00 uur is er op het terras van Café a/d Kirk live blaasmuziek door de Blaaskapel De Sappige Boys. Hierbij kunnen alle aanwezigen gratis aanschuiven bij de Barbecue die wordt aangeboden door Café a/d Kirk samen met Friterie Oan de Kirk.

Tevens willen wij alle inwoners van Sibbe en IJzeren oproepen gedurende het kermisweekend de vlag uit te hangen om de feestvreugde te vergroten!

 

75 jaar bevrijding

In samenwerking met ‘Liberty Maastricht’ en ‘Valkenburg 2019 75 jaar bevrijd’, wordt door het kernoverleg Sibbe-IJzeren op vrijdag 13 september 2019 een evenement georganiseerd op camping De Linde in het kader van de bevrijding van Sibbe-IJzeren, nu bijna 75 jaar geleden.
Tussen 13:00 en 15:00 u zal een evenement plaatsvinden waarbij o.a. 25 militaire voertuigen naar de camping zullen komen.
Iedereen is hiervoor van harte uitgenodigd. De komende weken zullen met posters en flyers meer informatie kunnen geven over de precieze invulling.

Laat dit historisch moment niet zomaar voorbij gaan!

Beleefd uitnodigend het Kernoverleg Sibbe-IJzeren

Data om te reserveren

24-08-2019 St. Rosa-den planting en St. Rosa-kermis

13-09-2019 75 jaar bevrijding Kernoverleg Sibbe-IJzeren

06-10-2019 Mergelwandeling Harmonie St. Rosa

20-10-2019 Matineeconcert Zangvereniging Eendracht

26-10-2019 Wandeltocht Jeugdwerk Sibbe-IJzeren

10-11-2019 Opening Carnavalsseizoen CV de Böschule  en 6×11 jubileumjaar JCV de Böschuulkes

23-11-2019 Intocht Sinterklaas door Jeugdwerk Sibbe-IJzeren

12-09-2020 Taptoe Harmonie en Tamboers Harmonie St. Rosa ter gelegenheid van 90 jarig jubileum Harmonie St. Rosa en 60 jarig jubileum van Tamboerskorps Harmonie St. Rosa