Back to Top

Nieuwsbrief 11 2021

Communicatie

Voor informatie over de talrijke verenigingen en instellingen binnen ons dorpkunnen jullie terecht op onze website www.sibbe-ijzeren.nl

Op deze website hebben wij ook ons privacy-beleid geplaatst; iedereen die onze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen kan dit melden via
info@sibbe-ijzeren.nl

Indien er in jullie omgeving mensen zijn die nog geen mailadres hebben verstrekt en alsnog nieuwsbrieven wensen te ontvangen kan dit ook gemeld worden via
info@sibbe-ijzeren.nl

Zangvereniging Eendracht

Geachte inwoners van Sibbe-IJzeren

 

Wij als Zangvereniging Eendracht mogen genieten van fans, vrienden en publieke belangstelling.

Wij organiseren jaarlijks diverse concerten, opluisteren H. Missen en evenementen in ons dorp.

Wij dragen zodoende bij middels onze koorzang aan cultureel erfgoed.

We hebben in verband met corona perikelen besloten om onze jaarlijkse donateursactie voor 2021 U niet aan de deur te benaderen.

Hiervoor in de plaats willen wij uw vragen om een eventuele donatie over te maken naar onze bankrekening IBAN-nummer NL18 RABO 0147 3009 24

onder vermelding donatie t.n.v. Zangvereniging Eendracht Sibbe-IJzeren.

Bij voorbaat dank bestuur en leden.

 

Parochie Sibbe-IJzeren

Clustering en wijziging misstijden

De samenwerking met de clusterparochies begint meer gestalte te krijgen. De inzet van pastoor Dieteren is nu ook in de centrum parochies van Valkenburg vereist. Hij neemt diverse taken van pastoor Jansen over. Dit vereist ook dat de mistijden voor de weekenddiensten verder op elkaar afgestemd moeten worden. Tussen de verschillende kerkbesturen zijn nu de volgende aanvangstijden voor de missen vastgelegd:

 

Sibbe-IJzeren op zaterdagavond om 17:30 uur,

Oud Valkenburg zoals bestaand op zaterdagavond om 19:00 uur,

Schin op Geul op zondagochtend om 9:30 uur en

Valkenburg centrum op zondagochtend om 11:00 uur.

 

Deze wijzigingen gaan in op zaterdag 6 november. Na een half jaar zal een en ander geëvalueerd worden, waarna alles definitief wordt doorgevoerd.

 

Voor Sibbe-IJzeren betekent dit dat de weekenddiensten niet meer op zondag maar op zaterdagavond zullen plaatsvinden. Zijn er in de loop van het jaar gelegenheden (bijv. Processie) die gebruikelijk op zondag worden gevierd dan kunnen de missen op zondag gehouden worden.

 

SV Sibbe 

Update van SV Sibbe

Met de versoepelingen van de corona maatregelen wordt er ook weer gevoetbald op Sibbe. De lange pauze om te voetballen heeft er toe geleid dat SV Sibbe met nog een seniorenteam deelneemt aan de competitie dit najaar. Helaas hebben we ons 2e team moeten terugtrekken vanwege een spelerstekort. Het 1e team speelt haar thuiswedstrijden om 11 uur zondagochtend. Verder komt nog het dames 30+ team op vrijdagavond dit najaar in aktie.  En de jeugd van SJO Krijtland, waar Sibbe onderdeel van is, spelen regelmatig hun thuiswedstrijden op sportcomplex de Kleine linde.

 

 

Spaaracties SV Sibbe – een (financieel) steuntje in de rug

Vanwege Corona hebben veel voetbalclubs inkomsten moeten missen en zijn er verschillende ludieke spaaracties opgestart. Zo doet SV Sibbe mee met de spaaractie van Plus Kleijnen Margraten. Voor elke 10 euro aan boodschappen ontvang je een sponsorpunt. Deze sponsorpunten kun je schenken aan een aangesloten vereniging waarmee je je club financieel ondersteunt. Tegelijkertijd heeft de KNVB via Albert Heijn ook voor alle amateurclubs een soortgelijke sponsor-actie gestart.

 

Winkelt u regelmatig bij Plus Kleijnen in Margraten of bij Albert Heijn in Valkenburg? Steun dan SV Sibbe door gratis mee te doen aan deze sponsoractie. Kleine moeite maar met veel dank.

 

CV de Böschule en JCV de Böschuulkes

Beste carnavalsvierders van Suub en Iezere,

 

We mogen weer!

Daarom willen wij samen met groot en klein het carnavalsseizoen 2022 openen.

Op zondag 14 november gaan wij samen met jullie “door het lint”.

 

Om 14.11 uur starten wij met een muzikale serenade van Harmonie St. Rosa op het terras van café aan de Kirk waarna, DJ Kikkuh een carnavals jeugddisco zal verzorgen!

 

Tijdens deze middag zal de Vastelaovend geopend worden door in café aan de Kirk  de “ballonne aaf te laote”, hierbij zijn er voor de kinderen leuke prijzen te winnen!

Ook is er de mogelijkheid om je te laten schminken, en is er voor de kinderen een leuke traktatie.

 

Wil je samen met de Böschule en de Böschuulkes door het lint gaan en de Vastelaovend van  Suub en Iezere openen, kom dan op 14-11 om 14.11 verkleed naar Café aan de Kirk.

 

Toegang alleen na check van een geldig coronatoegangsbewijs (QR-code)

 

CV de Böschule Prins Robert 1e en Prinses Chantal

JCV de Böschuulkes Prins Roel 3e en Prinses Kyenna