Back to Top

Wie zijn wij?

In ons dorp met de nodige wielerhistorie hebben we een bloeiende fietsclub te weten Toer- en Wielerclub Cyclist Sibbe. De club met ruim 40 leden biedt de mogelijkheid om op meerdere niveaus recreatief de wielersport te beoefenen. In het vroege voorjaar van 1978, op zondag 2 april, trekt de kersverse ‘trimclub’ van Sibbe er voor het eerst op uit. Uiteraard is het niet vreemd dat in een wielerdorp als Sibbe – met namen als de gebroeders Huub, Ger en Jan Harings en hun neven Jan, Peter en Patrick Harings – de wielerbacil alom tegenwoordig is. En in een tijd waarin her en der wielerclubjes als paddenstoelen uit de grond schieten, kan ook Sibbe niet achterblijven.

 

Een aantal enthousiaste trimmers, met aan het hoofd het trio Sjeng van de Hoven, Cor Meijers en Peter Brouwers, richt de Toer- en Wielerclub Cyclist Sibbe op. Het eerste ritje vindt volgens de ‘geschiedschrijvers’ op zondag 2 april 1978 plaats, maar als officiële oprichtingsdatum geldt woensdag 5 april 1978. Veertig jaar later is het ledenbestand weliswaar onherkenbaar veranderd, het enthousiasme is gebleven.

Wat doen wij?

Behalve de zondagse ritten en de trainingsritten op dinsdagavond, organiseren de leden – in clubverband en daarbuiten – elk jaar weer een- of meerdaagse tochten naar prachtige fietsstreken. Deze ritten vinden steeds plaats vanaf ons clublokaal. Op deze website, gelanceerd op de dertigste verjaardag van de club, staan diverse verslagen in woord en beeld van die gedenkwaardige uitstapjes. Verder treft de de lezer het jaarprogramma van TWC Cyclist aan, informatie over speciale activiteiten, informatie over de leden, foto’s en reisverslagen van meerdaagse tochten uit het verleden, links naar interessante wielersites en niet in de laatste plaats een weblog waarop leden hun fietservaringen kwijt kunnen.

Inlichtingen

Website www.cyclistsibbe.nl