Back to Top

Nieuwsbrief 05 2018

Communicatie

Voor informatie over de talrijke verenigingen en instellingen binnen ons dorpkunnen jullie terecht op onze website www.sibbe-ijzeren.nl

Op deze website hebben wij ook ons privacy-beleid geplaatst; iedereen die onze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen kan dit melden via
info@sibbe-ijzeren.nl

Indien er in jullie omgeving mensen zijn die nog geen mailadres hebben verstrekt en alsnog nieuwsbrieven wensen te ontvangen kan dit ook gemeld worden via
info@sibbe-ijzeren.nl

Terugblik 2018 en vooruitblik 2019

Dit is alweer de laatste digitale nieuwsbrief van dit jaar.

2018 is werkelijk omgevlogen en we kunnen met ons allen terugkijken op vele mooie evenementen die de verenigingen van ons dorp het afgelopen jaar hebben georganiseerd.

Wij willen dan ook niet te veel terugkijken maar vooral vooruitkijken wat ons 2019 allemaal te bieden heeft.

Ongetwijfeld zullen alle verenigingen van Sibbe-IJzeren ook in 2019 mooie evenementen gaan organiseren.

 

Stichting Samenwerkende Verenigingen Sibbe-IJzeren gaat op 11 mei 2019, in navolging van “kiek wat veer kinne” en kiek wat veer höbbe”, “kiek wat veer weite” organiseren in de vorm van een grote dorpsquiz waaraan iedereen (jong en oud, verenigingen, families, buurtverenigingen, vriendengroepen etc.) van het dorp kan deelnemen!

De organisatie hiervan is in volle gang en in de komende digitale nieuwsbrieven van 2019 zullen wij jullie hiervan op de hoogte houden. 

Noteer dus 11 mei 2019 al in jullie agenda!!

Kerstwens

De Samenwerkende Verenigingen van Sibbe-IJzeren wensen iedereen fijne feestdagen, een gelukkig en gezond 2019 toe!

Evenementen

RONDOM KERSTMIS EN NIEUWJAAR

 Op 16 december a.s. het jaarlijkse kerstconcert van Zangvereniging Eendracht i.s.m. Harmonie St. Rosa (zie bijgaande flyer).

Op 25 december a.s. 1e Kerstdag luisteren de Zangvereniging en de Harmonie de H. Mis op om 11.30 uur met kerstnummers.

Ter voorbereiding op nieuwjaar komen de leden van Harmonie St. Rosa op zaterdag 29 december a.s. vanaf ca 13.00 uur bij u aan de deur met wafels; de opbrengst is voor de jeugdopleiding van de  Harmonie.

Op maandag 7 januari a.s. organiseert de Harmonie voor alle leden, ondersteuners en begunstigers een nieuwjaarsbijeenkomst in de Blokhut; aanvang 20.00 uur.

 

CARNAVAL

Op zondag 11 november j.l. hebben CV de Böschule en JCV de Böschuulkes met het oplaten van vele gekleurde ballonnen, symbolisch “de Uul” opgelaten en hiermee het carnavalsseizoen 2019 officieel geopend.

Op deze dag is, zoals ieder jaar gebruikelijk, de carnavalssjlager gepresenteerd. Deze is dit jaar gezongen door de dames van de Raad van 11 van CV de Böschule. De sjlager treft u aan in deze nieuwsbrief.

Download de sjlager hier

Als de feestdagen voorbij zijn zal CV de Böschule en JCV de Böschuulkes zoals gebruikelijk in het eerste weekend van 2019 de nieuwe heersers over het Böschuuleriek proclameren en aan Sibbe en IJzeren bekend maken.

Op vrijdag 4 januari zal tijdens de Gala-Zitting met een keur van geweldige artiesten maar ook onze Oud Prinsen en de Sappige Boys, de nieuwe heerser(s?) bekend worden gemaakt.

Zaterdag 5 januari is er voor de jeugd weer de “Uuleparty” met DJ Jeroen.

Zondag 6 januari zal tijdens de jeugdzitting die geheel wordt ingevuld met eigen Suuber artiesten, de nieuwe heerser(s?) van de jeugdcarnaval bekend worden gemaakt.

 

“BUULEBAL”

“Op 13 januari 2019 wordt voor de vijfde keer het zgn. Buulebal georganiseerd in Café aan de Kirk.

Het Buulebal is een Herenzitting voor een beperkt publiek van maximaal 150 mannen. Het programma is carnavalesk en begint altijd met twee buutereedners. Dat is al lachen van begin af aan. Vervolgens treden nog 3 à 4 (groepen) artiesten op, bekend in de wijde omtrek. Iedereen, ja, iedereen deinst op enig moment mee in de polonaise. En dát voor mannen! Men hoeft niets mee te nemen van etenswaar, wat nogal gebruikelijk is bij dit soort evenementen. Friture Aon de Kirk komt geregeld langs de tafels met rijkelijk gevulde schalen vol diverse snacks. Dit is bij de prijs inbegrepen, niemand komt iets te kort. De inrichting van de zaal kent vijf VIP-tafels. De VIPS worden extra verwend met, bij binnenkomst, al twee flessen met bubbels. Zij krijgen de snacks op eigen schotels op tafel en ontvangen nog twee rondjes ‘van de zaak’. Als je eenmaal bent geweest kom je geheid de volgende keer weer. De VIP-tafels, die € 250 kosten voor tien personen, zijn dit jaar helaas al weer uitverkocht. De losse kaarten à € 15 zijn nog te koop bij Café aan de Kirk. Leuk idee voor Sinterklaas- of Kerstkadootje. Tussendoor wordt overigens nog een tombola gehouden, met échte mannenprijzen… 

We hopen weer veel ‘echte kaels’ te treffen op 13 januari 2019. Vrouwen en kinderen mogen vanaf 16:15 uur ook het programma bijwonen.”

HELAAS ZIJN ALLE KAARTEN UITVERKOCHT!!

Data om te reserveren

22-02-2019 “Night of the Prins”  JCV de Böschuulkes

23-02-2019 Auw Wieverbal CV de Böschule i.s.m. Café a/d Kirk en Nostalgie in    Road-Geel-Greun

01-03-2019 Kinderoptocht en springmiddag Jeugdwerk en  JCV de Böschuulkes

02-03-2019 Carnavalsmis en oplaten “Jeu de Böschuul”

03-03-2019 Optocht Sibbe-IJzeren

04-03-2019 Optocht Valkenburg en Boetegewone Binnenlempkesoptocht in ut Duuster

05-03-2019 Playback show en aflaten “Jeu de Bschuul”

30-03-2019 Kienen Zangvereniging Eendracht

11-05-2019 Dorpsquiz “Kiek wat veer weite”

28-06-2019 Beach voetbaltoernooi SV Sibbe

06-07-2019 Zomerconcert Harmonie St. Rosa

21-07-2019 St Rosamarkt TTV Sibbe MC

24-08-2019 St. Rosa-den planting en St. Rosa-kermis

06-10-2019 Mergelwandeling Harmonie St. Rosa

20-10-2019 Matineeconcert Zangvereniging Eendracht